Pomozimo darovitoj djeci Dalmacije

Stipendirajmo pedagoga

Stipendirajmo pedagoga za rad s darovitom djecom!

 

U Dalmaciji ne postoji nijedan specijalist za rad s darovitom djecom, a imamo oko 2500 darovite djece.

 

Nizozemski Radboud University provodi osamnaestomjesečnu stručnu edukaciju i certifikaciju kojom se stječe zvanje Specijalista za rad s darovitom djecom. Edukacija se ove jeseni provodi u Varaždinu.

 

Na specijalizaciju se mogu prijaviti isključivo osobe pedagoške struke koje imaju aktivno znanje engleskog jezika.

 

Troškovi edukacije su 7.500,00 eur i moguće ih je podmiriti u dvije rate.

 

Obzirom da grad Split i Splitsko-dalmatinska županija nemaju novca za navedenu edukaciju te je u pitanju prilično velika svota za jednog prosvjetnog djelatnika, molimo potencijalne donatore da razmotre mogućnost eventualnog stipendiranja barem jednog polaznika. Primjerice, grad Varaždin o trošku grada šalje čak četiri osobe na navedenu edukaciju. To je jedini grad u Hrvatskoj koji stipendira nekog polaznika.

 

Smatramo kako će sve osnovnoškolske ustanove u Splitu imati izuzetne koristi od barem jedne educirane osobe. Stipendist će, osim rada s darovitima, organizirati edukacije za učitelje, nastavnike i stručne službe gradskih osnovnih škola, te jednako tako pružati punu savjetodavnu podršku svojim kolegama u radu s darovitom djecom. Na taj način rad s darovitom djecom ući će na velika vrata u osnovne škole.

 

Trenutno samo dvije osobe u Hrvatskoj imaju ovakav certifikat, doc. dr. sc. Željko Rački sa Filozofskog fakulteta u Osijeku i Jasna Cvetković Lay dipl. psiholog iz Zagreba.

 

Mi u udruzi “Darovita djeca” vrlo ozbiljno smo pristupili ovom pitanju. Nakon stručnog skupa u Banovini ,,Izazovi rada s darovitom djecom”, na ovaj način želimo darovitima omogućiti prepoznavanje i edukaciju u skladu s njihovim potrebama.

 

Rok za prijavu i uplatu prve rate u iznosu 3.750,00 eur je 01.srpnja 2018. godine!

Primjer uplatnice donacije