Promatranje ptica na Marjanu

Udruga BIOM

Promatranje ptica na Marjanu

 

voditelj radionice: Ivan Budinski (Udruga BIOM)

Kada? – subota, 11.05.2019. 07:00 – 10


:00
Gdje? – sastanak kod kafića na Prvoj marjanskoj vidilici
Za koji uzrast? – 1. do 4. razred osnovne škole

 

Kada ste zadnji put boravili na Marjanu? Znate li koliko je Marjan značajan za prirodu? Krenite u šetnju s nama i posjetite mjesta na kojima žive neki od vaših pernatih sugrađana.

 

Tko pravi društvo lastavicama? Tko ima ljepši pjev, kos ili sjenica? Odgovore na ova i još neka pitanja o lokalnim vrstama možete saznati na promatranju ptica koje će se održati u subotu, 11. svibnja. Mjesto okupljanja je „Prva vidilica na Marjanu“, a upoznavanje s lokalnim pticama nastavit će se na šetalištima „Luke Botića“ i „Marangunićevo“.

 

Promatranje ptica organizira Udruga Biom u suradnji s Udrugom Darovita djeca Split te će sudionicima osigurati određenu količinu dalekozora za promatranje i stručnu literaturu. Promatranje ptica će voditi iskusni ornitolog Ivan Budinski.

 

Obavezno ponijeti:
  • udobnu odjeću i obuću
  • bocu vode
  • sendvič

 

Prijave su obavezne, a broj mjesta je ograničen!

Važne napomene!

1. Vaša prijava je evidentirana ukoliko vam je sustav potvrdio uspješno slanje prijavnice.
2. Kako su naše radionice popunjene u vrlo kratkom roku, često imamo i listu čekanja ako netko naknadno odustane. Stoga, ako iz bilo kojeg razloga ne možete doći na radionicu, molimo obavijestite nas putem maila info@darovitadjeca.hr, kako bismo omogućili drugima da se prijave.
3. U slučaju da nas ne obavijestite o izostanku, zadržavamo pravo odbiti vašu prijavu za sljedeću radionicu!

Lokacija sastanka

O Udruzi Biom

Udruga Biom organizacija je civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode. Član je najveće svjetske mreže za zaštitu ptica i prirode, BirdLife International. Udruga Biom provodi projekt „LIFE Protiv krivolova na ptice“, koji je fokusiran na smanjenje razmjera krivolova na ptice, što uključuje ubijanje, uzimanje iz prirode i trgovinu, unutar EU te u susjednoj Mediteranskoj regiji. U sklopu projekta održavaju se edukacijske aktivnosti organizacijom javnih predavanja, radionica i treninga promatranja ptica. Više informacija na biom.hr.