Učiti je lako, ako znaš kako!

Predavanje za roditelje

Učiti je lako, ako znaš kako!

Predavanje za roditelje

 

voditeljica radionice: Žana Pavlović, psihologinja

Kada? – subota, 12.01.2019. 11:00 – 12:30
Gdje? – Kotar Lučac-Manuš, Omiška 14, Split
Za koji uzrast? – za roditelje

 

Kad dijete krene u školu, puno toga se mijenja. Drugačiji je ritam dana, obaveze i očekivanja naglo narastu. Od djeteta se očekuju potpuno drugačije aktivnosti nego do tad. Spremanje knjiga za školu, sjedanje u klupi, usmjeravanje pažnje na nastavne sadržaje i njihovo pamćenje, domaći rad i mnoge druge.

 

Znamo li se nositi s ovim promjenama? Često se susrećemo s teškoćama učenja. Ponekad su to teškoće pažnje i koncentracije a veoma često djeca ne znaju kako učiti.  Kvalitetno učenje je trajno usvajanje  znanja a rezultati tog učenja su dugotrajno primjenjivi. Znate li na koji način vaše dijete uči i o čemu to ovisi? Kako možete pomoći djetetu da lakše i brže uči? Što je to motivacija za učenje, što je može povećati a što smanjiti? Zašto nije dobro učiti umjesto djeteta? Dijete će to shvatiti kao vašu obavezu te kao vlastitu nesposobnost.

 

Važno je razumjeti da svako dijete ima svoje interese i afinitete stoga je teško da bude izvrsno u svakom nastavnom predmetu. Roditelji su najvažnija podrška djeci osobito na početku školovanja. Cilj interaktivnog  predavanja „Učiti je lako, ako znaš kako“ je ponuditi roditeljima znanja i savjete o strategijama učenja djece, vještinama planiranja i uspješnog učenja.

 

Vidimo se na predavanju!

 

Prijave su obavezne, a broj mjesta je ograničen!

Važne napomene!

1. Vaša prijava je evidentirana tek kad od nas dobijete potvrdni mail.
2. Kako su naše radionice popunjene u vrlo kratkom roku, često imamo i listu čekanja ako netko naknadno odustane. Stoga, ako iz bilo kojeg razloga ne možete doći na radionicu, molimo obavijestite nas putem maila info@darovitadjeca.hr, kako bismo omogućili drugima da se prijave.
3. U slučaju da nas ne obavijestite o izostanku, zadržavamo pravo odbiti vašu prijavu za sljedeću radionicu!
4. Svojom prijavom, pristajete da foto i video zapisi vas i vaše djece budu objavljeni na internet i Facebook stranicama udruge Darovita djeca.

Lokacija održavanja radionice