ODRŽANE RADIONICE

Upoznajte atmosferu s naših radionica

Radionice za darovitu djecu

U Splitu ubrzo počinje jedinstveni program kojim se potiče spoznajni razvoj, kreativnost, socijalne vještine i vještine učenja uz korištenje suvremenih metoda! Uz suradnju s udrugom ''Darovita djeca'', udruga ''Vjetar u leđa'' iz Zagreba počinje s radom i u Splitu.

Prijavite se!

Origami radionica

Saznajte kako nam je bilo na Origami radionici! Origami potiče koordinaciju pokreta, čuva kreativnost, otvara nove mogućnosti, razvija strategije razmišljanja i pokreće nove ideje.

Saznajte kako nam je bilo!

Želim jesti zdravo!

Na zabavan način djeca su se upoznala s različitim zdravim namirnicama od kojih su pod nadzorom kuhara pripremala jela, zajedno servirala, dekorirala te na kraju pojela svojih ruku djela.

Saznajte kako nam je bilo!

STEAM radionica – Kinetičke skulpture

Kinetika je dio fizike u kojem se proučava utjecaj sila na gibanje materijalnih tijela. Kada kinetici dodamo malo umjetnosti, dobijemo kinetičku skulpturu. Na našoj STEAM radionici otkrili smo kako povezati kinetiku, umjetnost i maštu te stvoriti našu kinetičku skulpturu.

Saznajte kako nam je bilo

Vrt svjetlosti

Upoznali smo Tkalju prirode, zlog kralja Nijemebriga, srušili veliki zid, oslobodili Tkalju i radosno posijali sjeme radosti!

Saznajte kako nam je bilo!

Sat kodiranja u Zdravstvenoj školi

Povodom “Hour of Code”, globalnog pokreta kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja, družili smo se na besplatnom satu kodiranja pod stručnim vodstvom profesorica Mirjane Gaćina Bilin i Suzane Ružić Mateljan.

Saznajte kako nam je bilo!

Radionica u Zdravstvenoj školi Split

Upoznali smo proces vaganja na digitalnoj vagi, otapanje voskova u vodenoj kupelji, naučili kako se koristi prava farmaceutska vaga, odlično se zabavili i kući ponijeli labela koja smo sami izradili!

Saznajte kako nam je bilo!

Mala škola arhitekture – mostovi

Mostovi nisu samo građevine od kamena, betona ili željeza kojima se premošćuju dvije obale. Mostovi su kao ruke koje spajaju ljude i predstavljaju simbol života, ljubavi i prijateljstva. Saznali smo zanimljive podatke o mostovima i okušali se u gradnji!

Saznajte kako nam je bilo!

STEAM radionica

Naučili smo kako tekućina pod tlakom služi za prijenos i povećanje sile. Primjenom zakona hidraulike izgradili smo katapult, projektirali cvijet čije latice se otvaraju, sagradili dizalicu koja diže teret, dobro se zabavili i puno toga naučili!

Saznajte kako nam je bilo!

Čarobna matematika

Ni magija iz drevne Kine nas više ne brine. Magični kvadrati za male i veće, riješimo ih znanjem i sa malo sreće. Pozvali smo naše male čarobnjake da nam se pridruže na radionici čarobne matematike!

Saznajte kako nam je bilo!

Mala crvena kuća

Mala crvena kuća je priča o kući bez vrata, bez prozora s dimnjakom u sredini i sa zvijezdom unutra. Tajna koja se provlači kroz priču sjedinjuje sve aktere u glazbeno scenski doživljaj u kojem su potrebni samo dobra volja i pregršt mašte.

Saznajte kako nam je bilo!

Tajni život zvijezda

Koliko ima zvijezda u svemiru, kako se one rađaju, od čega se sastoje, umiru li? Odgovore na ova i brojna druga zvjezdano tajnovita pitanja saznali smo na predavanju našeg poznatog znanstvenika Ivice Puljka!

Saznajte kako nam je bilo!

Turnir u društvenim igrama

Za početak ovosezonskih subotnjih susreta, organizirali smo turnir u društvenim igrama! Igrali smo čovječe ne ljuti se, rubikovu utrku, stolni nogomet... Iako je važan i natjecateljski duh u prvom planu bilo nam je druženje.

Saznajte kako nam je bilo!

Dan Marjana

U suradnji s Park šumom Marjan, organizirali smo jedan dio programa – koncert naših darovitih članova, glazbenika! A popodne smo iskoristili i za slobodno penjanje na Šantine stine u organizaciji zajednice pustolovnog turizma i Park šume Marjan!

Saznajte kako nam je bilo!

Saharsko blago

Ovog petka, 05.05. 2017. u prostorima spinutske gradska knjižnica Marko Marulić, upoznali smo prekrasan svijet naše najveće pustinje - Sahare.

Saznajte kako nam je bilo!

Music Factory – Glazbena radionica na engleskom jeziku

Zanimljivu radionicu vodila je prof. Liz Goodwin iz Velike Britanije, osnivačica humanitarne organizacije Flutewise koja od 1988. god. podučava djecu diljem svijeta vještini sviranja flaute, pruža podršku mladim flautistima, njihovim profesorima i obiteljima.

Saznajte kako nam je bilo!

Skrivene tajne Dioklecijanove palače

Kako je nastala Dioklecijanova palača? Kako se razvijala kroz stoljeća? Kako je izgledao carev stan?Saznajte kako nam je bilo tijekom nedjeljne šetnje našim gradom.

Saznajte više!

Edukativni izlet na sjeverne padine Mosora uz posjet spilji Kraljeva peć

Ovog puta organizirali smo izlet u prirodu, točnije, edukativnu šetnju sjevernim padinama Mosora uz stručno vodstvo Marka Kovača, magistra geografije.

Saznajte više!

Glazbena škrinjica

Dana 11. ožujka 2017. u prostorima gradske knjižnice Marka Marulića u Spinutu, ugostili smo prekrasne učenike i profesore glazbene škole Lovro pl. Matačić iz Omiša, koji su nam održali svoj Interaktivni koncert.

Saznajte više!

Mala škola arhitekture

Malu školu arhitekture započeli smo upoznavanjem ljudskih domova i pregledavanjem zanimljivih slika različitih oblika zemunica, drvenih koliba i šatora. Zatim smo naučili razlike između milimetara, centimetara i metara...

Saznajte više!