STEAM radionica

Kinetičke skulpture

Vrijeme: subota, 20.01.2018. 11:00 – 13:00
Mjesto: Gradski kotar Lučac, Omiška 14, Split
Uzrast: 6-10 godina

 

STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) aktivnosti pružaju predivnu priliku za učenje, otkrivanje i primjenu naučenih teoretskih znanja. STEAM aktivnosti kod djece potiču strast za učenjem, a strast za učenjem najveći je poklon koji možemo dati svojoj djeci.

 

Kinetika je dio fizike u kojem se proučava utjecaj sila na gibanje materijalnih tijela. Kada kinetici dodamo malo umjetnosti, dobijemo kinetičku skulpturu. Umjetnik Anthony Howe kreira nevjerojatne kinetičke skulpture koje pokreće vjetar. Na našoj STEAM radionici otkrili smo kako povezati kinetiku, umjetnost i maštu te stvoriti našu kinetičku skulpturu.

Jadranka Jurić - voditeljica radionice

Majka je petero djece i supruga jednog muža. Medicinski je dokaz da postoji kronični baby brain. Vjeruje u dobrotu ljudi i da jedan čovjek može promijeniti svijet. Vjeruje da je sve moguće kada daš sve od sebe (jedina stvar za koju ne postoji rješenje je spariti sve čarape). Radi puno radno vrijeme u jednoj privatnoj firmi kao službenica. Ostatak vremena bavi se djecom koja su u rasponu od 20 do 2 godine tako da joj je život jako zanimljiv. Voli rad s djecom, vrlo je kreativna i njene ideje nas redovito ostavljaju bez daha!

Video radionice

Kinetičke skulpture - priče