Radionica izrade labela

Farmaceutski laboratorij Zdravstvene škole Split

Radionica u farmaceutskom laboratoriju Zdravstvene škole Split

 

Subotnje prijepodne, 02.12.2017. proveli smo u pravom farmaceutskom laboratoriju! Naša misija bila je proizvesti balzam za usne, popularni labelo. U realizaciji naše misije, pomogla nam je Zdravstvena škola u Splitu. Upoznali smo proces vaganja na digitalnoj vagi, otapanje voskova u vodenoj kupelji, naučili smo kako se koristi prava farmaceutska vaga, odlično se zabavili i kući ponijeli labela koja smo sami izradili!

 

Profesorica Dijana Jurić detaljno nam je objasnila što ćemo i kako raditi, odgovarala na naša pitanja i pazila da naši eksperimenti budu uspješni. Učenice Zdravstvene škole te subote nakratko su postale naše nastavnice i pomagale nam oko svakog koraka u procesu kreiranja naših labela. Na radionici su sudjelovale i dvije studentice pedagogije s Filozofskog fakulteta koje u sklopu kolegija “Pedagogija darovitih” hospitiraju u našoj udruzi.

 

Od srca hvala Zdravstvenoj školi Split, ravnateljici Mirjani Kurtović, prof. Dijani Jurić te učenicama Kristini Radovan, Katarini Ivandić, Martini Milić, Jeleni Babić i Luciji Milanović na odličnoj i kreativnoj radionici! Jedva čekamo sljedeće druženje!

Uvod u radionicu

Proces proizvodnje labela

Upoznajmo farmaceutsku vagu

Kristina o voskovima

Katarina o pčelinjem vosku

Jelena o parafinu